Yin & Yoga

At finde ro med "The Relaxation Response".

The Relaxation Response er det begreb den amerikanske læge, Herbert Benson, bruger om den tilstand, hvor krop og sind er afslappet, men uden af falde i søvn.

I en travl hverdag har mange svært ved at finde denne afslappede og restituerende tilstand - for enten har vi opmærksomheden rettet udad eller også sover vi.

Kun at være i den ene eller anden af disse to tilstande virker for nogen, mens andre stille og roligt bliver "slidte", udkørte eller simpelthen brænder ud. Det kan særligt være introverte og/eller særligt sensitive. Hører man til i denne gruppe, kan det at lære at være i ro, måske med blikket rettet indad, være nødvendigt.

Er du ikke er denne type, vil det måske i stedet gavne dig at få en bedre forståelse for nogen af dine kolleger med denne nye viden. Givende hele arbejdspladsen en bedre mental trivsel.

Workshoppen er lige dele foredrag og aktiv deltagelse. Den varer en halv dag (3½ time) og består af foredrag i kombination med en klasse i yin yoga.

I foredraget skal I høre om "The Relaxation Response" og den baggrundsviden, som får begrebet til at give mening. Efter en lille pause skal I selv prøve en teknik, yin yoga, som er blide stræk til kroppens bindevæv, der er særlig god til at finde den omtalte ro.

Alle kan være med. Der kan dog max være 12 med til yin yoga. Jeg medbringer de ting vi skal bruge - måtter, tæpper osv.

Medarbejderne vil få en forståelse af, hvordan nervesystemet og det at "få ro i hovedet" fungerer ud fra en vestlig tilgang til kroppen.

Ved at komme i dybden med begreber det at være introvert, særligt sensitiv og "relaxation response" kan de medarbejdere, som ikke ser sig selv som hørende under nogen af disse begreber få en bedre forståelse for deres kollegaers reaktioner. Dem, som genkender sig selv i begreberne får en let tilgængelig metode til at få ro i både krop og sind.