Lærke Egefjord

DEN KREATIVE KRAFT - udnyt dit kreative potentiale

Hvordan kan kunst og kreativitet hjælpe dig til mere meningsfuldt liv, både privat og på arbejdspladsen? Vi ved, at kunst og kreativitet kan gavne dit helbred, fysisk som psykisk og dæmpe symptomer på angst, stress og depression – men hvordan? Vi ved, at man kan blive en bedre leder af at gå på kunstmuseum – men hvordan? Vi ved, at man kan styrke sin intuition og tage bedre beslutninger via kunsten – og på den måde finde en ny vej at gå som leder eller som menneske - men hvordan?

I dette foredrag fokuserer vi på kunstens og kreativitetens væsen – i den enkeltes univers, i et sundheds-/sygdomsperspektiv, i et ledelsesmæssigt perspektiv og i arbejdslivet.
Du vil blive klogere på, hvordan hjernen forandrer sig, når vi dyrker kunst og kreativitet, og hvordan kunst kan hjælpe med at styrke beslutninger og skabe trivsel og identitet, både for syge og raske.
Kunst og kreativitet har allerede kendte trivsels- og sundhedsfremmende effekter. I moderne coaching kan vores førbevidste viden ”coaches” frem af kreativitet og kunstoplevelser og blive aktiv for os i vore beslutninger og valg. At dyrke kunst og kreativitet er derfor meget mere end en personlig luksus for det enkelte menneske eller den enkelte leder - det er nødvendig viden for at begå sig som menneske i den moderne verden og en viden, som man kan benytte i sit lederskab af trivsel, af andre mennesker og af sig selv på arbejdspladsen.

Teorien bindes op på praktiske øvelser, hvor du får helt konkrete redskaber i din bagage, så du er klar til at udfolde det i den sammenhæng, hvor det skaber mest mening for dig – alene eller sammen med andre, som du har ansvar for.

Deltagerne vil få viden om, hvordan den personlige kreativitet kan anvendes til mere end blot ’flødeskum’ ud fra en hhv. lægefaglig og erhvervspsykologisk vinkel.
Kreativ problemløsning er en helt central komponent hos medarbejder såvel som privatperson, både i forhold til at øge arbejdsglæden, men også i forhold til at forbedre kommunikation, samarbejde samt forebygge udvikling af stress samt reducere stresstilstande, hvis de allerede er opstået.