Katrine Schumann

Fra MERE til BEDRE - fra VÆKST til VÆREN

’Change will never be this slow again’. Det er skræmmende. Men sandt. At forandringshastigheden KUN stiger. Og lige så skræmmende er det, at vi bliver ved at forstille os, at ’lige om lidt kommer der mere ro på’. Det gør der IKKE.

Det, at gå på arbejde opleves af mange som ikke bare travlt, men som et krydspres, der også virker indefra som utilstrækkelighedsfølelse, fremmedgjorthed og tab af mening.

Men vi kan skabe ro og mening indefra. Ikke ved at lukke støj og turbolens ude for en stund.

Men ved i stedet at undersøge vores egne magiske øjeblikke og øjeblikke af særlig skønhed.

I disse små sprækker af lys, mærker vi at livet er stort og meget meningsfuldt. Og oplever at hverdagen kan skabe resonans i stedet for acceleration.

I workshoppen åbner vi sprækkerne til den enkeltes oplevelser af magi og skønhed på arbejdspladsen. For de er der. Men ofte overser vi dem i travlhedens turbolens. Vi undersøger øjeblikkene nænsomt og legende ved at give dem fysisk form i poetiske diorama-æsker.

Man går fra workshoppen med oplevelsen af at kunne genskabe magi, skønhed og væren i hverdagen som et værdifuldt alternativ til vækstdagsordenens accelererende pulsslag.

Workshoppen vil inddrage mikrooplæg om, hvordan samfunds- og organisationsforandringer skaber behov for skønhed, magi og væren.

Workshoppen varer en formiddag eller eftermiddag (3 timer).

Arbejdspladsen får en fælles oplevelse af, at mental sundhed ikke er endnu et projekt, vi skal lægge ovenpå den travle hverdag, men i stedet kan handle om simpelthen af opdage og åbne de sprækker, der allerede findes.

Medarbejdere og ledere genopdager glæden og berørtheden i de små skønne og magiske øjeblikke, der faktisk findes i hverdagen. Og opdager, at selvom øjeblikkene er forskellige, kan de leve sig ind i andres oplevelser og måske endda hjælpe hinanden med at forstørre sprækkerne i hverdagen.

Og arbejdspladsen får tillige kollektivt øje for, hvor vigtig æstetik og leg er for den mentale sundhed. Uden skønhed og magi er arbejde visionsløst og blot en kombination af praktiske erfaringer og teoretisk viden.

Workshoppen er i sig selv seriøst sjov og giver i sig selv en vidunderlig fælles oplevelse.