Johny Gammelgaard, Athenas
Forandring - hvorfor hjernen har det med at stå på bagben, når det kommer til forandring. Lær at forstå hjernens måde at tackle forandringsprocesser på. Og hvorfor det er helt naturligt at modstanden ofte er stor, især i starten af en forandringsproces.
At være i forandringsprocesser er set fra hjernens perspektiv både krævende og dyrt energimæssigt. Hjernen er glad for vaner og forudsigelighed, der giver mulighed for at spare på energien. Men hjernen er også vild med fremskridt, der giver mulighed for at gøre tingene bedre, hurtigere og smartere. Nye erfaringer og måder at gøre tingene på giver og har altid givet større mulighed for overlevelse.
Det er naturligt at være på vagt eller stå på bagben overfor nye tiltag. Men det er også ganske naturligt for hjernen at være med på fremskridt. Se bare i enhver historiebog hvor meget forandring, der har været i vores historie. Når de nye tiltag giver mening, sammenhæng og fordele, vil de fleste ”hjerner” følge trop.
Foredraget giver dig forståelse for, hvilke logikker og spilleregler der hjernemæssigt er i spil, når det kommer til forandringer. Foredraget bruger historier, viden om hjernen og mentale billeder til at forklare, hvordan du bedre kan få hjernen med, når det kommer til forandringsprocesser.