Lærke Egefjord

Kreativitet mod Stress

Hvordan kan kreativitet være vejen til trivsel og mindre stress? Bankende hjerte, svedige håndflader og søvnløse nætter. Mange kender fornemmelsen af krydse grænsen fra trivsel til stress. Uanset årsagerne til stressen - det kan være alt lige fra små problemer i hverdagen til store personlige kriser – reagerer hjernen på kontroltab og uforudsigelighed og igangsætter kroppens alarmberedskab.

Når vi griber penslen, strikkepindene eller leret og fordyber os i at skabe noget, sker der ofte noget helt andet i kroppen. Nervesystemet falder til ro, symptomer på stress, angst og depression dæmpes, og vores tilstand krydser tilbage over grænsen fra stress til trivsel. Men hvorfor? Og hvordan er det muligt for enhver at overskride sine egne grænser for, hvad man tror, man mestrer, og faktisk bruge kreativitet til at mindske stress og højne trivslen?

Bliv klogere på, hvad stress er, og mærk, hvordan en kreativ proces kan give dig oplevelsen af fordybelse og indre ro i selskab med neurobiolog Karen Johanne Pallesen og læge og kunstner Lærke Egefjord.

Arrangementet er en blanding af teoretisk viden og praktiske øvelser, der understøtter hinanden.

Deltagerne vil i dette foredrag få viden om de neurobiologiske mekanismer bag stresstilstande, hvorfor og hvordan de opstår og ikke mindst, hvordan man bedst håndterer tegn på stress, når de allerede er der. Samtidig bliver deltagerne præsenteret for, hvordan kreative aktiviteter kan dæmpe stresstilstande, øge livs- og arbejdsglæden og i sidste ende styrke trivslen og den mentale sundhed hos den enkelte og i fællesskabet på en arbejdsplads.