tactuus ApS

Oplæg om robusthed

Deltagerne vil få viden og indsigt i hvilke redskaber, som kan anvendes til at træne egen robusthed, samt forståelse for begrebet, når det anvendes på arbejdspladser og i organisationer. Endvidere vil workshops inkludere viden om, hvordan man som arbejdsplads kan opbygge robusthed på organisationsniveau.

Robusthed er en særdeles efterspurgt kompetence på dagens arbejdsmarked, men bliver nogle gange forbundet med usårlighed, og det kan ingen af os leve op til.

Robusthed eller resiliens blev tidligt brugt om de soldater, der evnede at bevare den mentale balance igennem krigssituationer, og nysgerrigheden blev vakt af, at nogle mennesker blev mindre påvirket end andre, trods de samme belastninger.

Men hvad er det for mentale egenskaber, som de mest robuste iblandt os besidder, og kan det læres? Svaret er ja, og løsningen findes indeni os selv, vores evne til at forstå og regulere vores egne tanker og følelser, samt sætte vores oplevelser ind i en meningsfuld sammenhæng.

Oplægget giver jer viden, indsigt og værktøjer til en dybere forståelse af begrebet robusthed, og hvordan det kan trænes. Oplægget kan afholdes som et speak, eller en halv/heldags workshop, afhængig af hvor dybt I vil gå med emnet og værktøjerne.

Maria Mærsk er læge, PhD, og certificeret mindfulness coach, og etablerede i 2017 egen virksomhed, hvor hun arbejder med stress-håndtering, arbejdsglæde og selvledelse. Erfaren formidler og høj faglighed er kendetegnende for kurser og forløb.