Lærke Egefjord

Pausen under Pres

Pausen er under pres. Vi halser gennem livet uden virkelig at stoppe op. Vi bliver stressede, og mange bliver syge. Vi fungerer, arbejder og lærer dårligere – vores trivsel og hele vores kognitive potentiale lider under dette evige jag.

I dette fælles foredrag vil speciallæge i almen medicin, specialist i klinisk sexologi og forfatter Jesper Bay-Hansen sammen med læge og billedkunstner Lærke Egefjord se konsekvenserne af den pausefattige hverdag i øjnene.

Med deres viden om livsglæde, arbejdsglæde samt oplevelse af flow, kreativ problemløsning og kunstens betydning for vores kognition vil de få deltagerne til at gribe ud efter den ægte pause, hjernepausen, og dens betydning for vores dagligdag, trivsel og tankevirksomhed på nytænkende og anderledes måder.

Deltagerne vil få masser af inspiration og værktøjer til at få lagt pauser med tid til restitution ind i hverdagen – trods travlhed, tidspres og tidsnød.

Deltagerne vil få ekspertviden af to læger til at forstå de fysiologiske mekanismer bag et pauseløst liv og ikke mindst redskaber til at forebygge stress og mistrivsel samt øge arbejdsglæden ved at intregere pauser i en travl hverdag.
Teorien bliver formidlet på et lettilgængelig og levende måde af de to erfarne forerdragsholdere, således at alle kan følge med og tage det med sig, som giver mest mening for den enkelte som medarbejder og privatperson.