Foredragsholder og forfatter Torben Wiese

Psykologisk tryghed med gode vaner

Psykologisk tryghed har afgørende indflydelse på vores mentale sundhed. Samtidig er psykologisk tryghed fundamentet for bl.a. godt fællesskab, personlig, trivsel og arbejdsglæde, faglig udvikling, sund feedback kultur, øget iderigdom, reduceret stress og et lavt sygefravær. Psykologisk utryghed derimod smitter negativt, skaber mistillid, øger sygefraværet og reducerer effektivitet og samarbejdsglæde og både anciennitet og antallet af ansøgninger vil falde.

Men hvad er psykologisk tryghed og hvem har ansvaret?
Det er klart at rent organisatorisk bliver ledelsen målt og vejet på den mentale sundhed, på medarbejdertilfredsheden og kulturen m.v.. Men i det daglige er det vigtigt at også medarbejderne kender til betydningen af psykologisk tryghed, ved hvordan den påvirker dem og andre samt at de har et væsentligt medansvar for at skabe trygheden.

Når der er psykologisk tryghed i organisationen tør både ledere og medarbejdere tale ikke kun om succes'er men også om fejl, fortælle om deres utryghed, åbne sig og udtrykke tvivl og søge råd og også vise sine ægte glæde og vise det "hele menneske". Alt sammen uden at være bange for en negative konsekvenser.

Vedvarende psykologisk tryghed kommer og bevares, ikke tilfældigt. Derfor introduceres I til en fælles definition af "psykologisk tryghed" som inspiration til at opstille jeres egne psykologiske tryghedsmål- og ønsker. I lærer også om de tre grupper af vaner (tanker, følelser og fysiske vaner), om vanemanuskripter, om hvorfor hjernen elsker vaner og I får inspirerende ny viden om hvordan man får andre med på at ændre vaner og til hvordan I selv fastholder jeres indsatser og når jeres mentale sundhedsmål.

I lærer desuden om hvordan I ved at være til stede i nuet øger jeres tryghed og selvtillid både individuelt og sammen.

Torben Wiese taler med jer forinden og tager udgangspunkt i jeres situation og ønsker.
Torben er kendt for sin involverende, energiske og humoristiske stil og er flere gange valgt til at være blandt de 3 mest motiverende talere i Danmark. Velkommen til et inspirerende, tankevækkende og igangsættende indlæg. Alle forstår nemt "vaner" hvilket gør det nemt og motiverende at arbejde videre med.

Han skaber på kort tid en nærværende og let stemning der får vitaminerne og "medicinen" til at glide nemmere ned. I bliver involveret og Torben tilbyder værktøjer som I kan arbejde videre med bagefter både privat og sammen på arbejdet. I får en fælles forståelse for begrebet sundhed samt hvilke vaner der giver sundhed, hvordan man bryder vaner og når sine mål. Indlægget tilpasset til netop jeres ønsker og behov og I mærker en fælles kultur, stemning og mange af Torbens "one-liners" vil leve længe i organisationen efterfølgende.

”Torben er i verdensklasse!"
"Et topunderholdende indlæg fra en begavet mand - der blev grinet igennem ved alle bordene, samtidig med, at vi hver især fik noget med hjem at tænke over. Så; hvis du vil have en oplægsholder der både taler til lattermusklerne og til hjernen, så er Torben verdensklasse!”
Kalundborg Kommune

”Torben Wiese ramte helt i plet"
"Torben var både underholdende og meget spændende i sin måde at levere foredraget om at leve i nuet på. Han ramte helt i plet og fik inspireret til en masse god dialog bagefter. Ikke alene var Torben meget motiverende, han fik også hele salen til at grine. En kæmpe tak!”
Velux