Klogere Sammen

Større Samhørighed

Denne dag er for jer, som til daglig sidder optaget af hver jeres projekter. I får en hyggelig dag, hvor I bliver sat sammen i meningsfulde samtaler på kryds og tværs for at styrke samhørighedsfølelsen blandt jer.

Samhørighed - hvad er det?
Samhørighedsfølelse på arbejdspladsen er en følelse af, at der er noget, vi er fælles om. Ikke blot de projekter, mål og indsatser vi arbejder med men også oplevelsen af et fælles tilhørsforhold i hverdagen. Vi går et stykke ad livets vej sammen, og vi er vigtige for fællesskabet, ikke blot for hvad vi yder, men også i kraft af de mennesker vi er.


Hvordan styrker vi samhørigheden?


I denne workshop bliver dine medarbejdere sat sammen på kryds og tværs for at tale sammen om ting, de normalt ikke taler om i hverdagen. Det er ting, som kan give dem et lidt mere nuanceret blink på dem selv og hinanden, hvad de har til fælles, og hvor de er forskellige.

Jeg har som facilitator fokus på, at vi får omsat læringen fra samtalerne til, hvordan I som kollegaer kan møde jer selv og hinanden i hverdagen, når tingene går stærkt, eller når I sidder begravet i hver jeres og ikke lige får rakt ud.

Mit mål er, at når I går hjem, føler I jer opfyldt af et dejligt nærvær med jer selv og jeres kollegaer. I vil have talt om nogle af de ting, der kan spænde ben for samhørigheden i dagligdagen, og I vil have konkrete ideer til, hvad I hver især kan gøre for at fastholde den.


Om Sarah Warny Berg

Jeg hedder Sarah Warny Berg, og jeg er uddannet antropolog med efteruddannelser i familiebehandling og konfliktmægling.

Jeg har virksomheden Klogere Sammen, hvor jeg arbejder med at skabe nærvær og samhørighed mellem mennesker. Jeg har fokus på selvreflektion og kommunikation mellem deltagerne og er særligt interesseret i, hvordan vi kan bringe mere af os selv ind på arbejdspladsen og herved skabe trygge og levende arbejdsmiljøer.

Jeg arbejder med metoder indenfor The Art of Hosting, Authentic Relating og det danske koncept Samtalesaloner. Fælles for disse metoder er, at de skaber læring gennem sjove og tankevækkende øvelser, hvor vi får egen personlig erfaring med tematikkerne for undervisningen.
Hvorfor styrke samhørigheden?

Samhørighedsfølelse på arbejdspladsen giver en oplevelse af psykologisk tryghed. Når vi føler, at vi hører til, ikke blot for hvad vi yder, men også for dem vi er, er vi ikke så bange for at fejle.

Så kan vi gå til arbejdet med større kreativitet og lyst til at afprøve nye ting. Vi tør lettere række ud i god tid, når noget presser sig på, og vi får mod til at stå ved og selv i relationerne med vores kollegaer.

En arbejdsplads med stærk samhørighedsfølelse er altså en arbejdsplads, hvor medarbejderne føler sig tilknyttet. Ikke blot pga. deres arbejdsopgaver men også pga. de følelsesmæssige behov de får opfyldt i fællesskabet.


Reference fra tidligere deltager:

"Tak for den fantastiske oplevelse, du gav mine kollegaer og mig. Dagen sidder stadig i mig som en varm og rørende oplevelse, som har fyldt mig med glæde. Det føles meget værdifuldt at have delt så meget nærhed og dybde med de mennesker, jeg til daglig er professionel med. Sarah, du har virkelig en evne til at bringe folk tættere på en meget professionel måde, som er tryg og spændende at læne sig ind i".