Athenas

Tina Bihal, Athenas

Metakognitiv terapi er en helt ny retning indenfor psykologien, som på kort tid hjælper folk til at afhjælpe psykiske lidelser som f.eks. angst, depression, PTSD og OCD m.fl. Metoden er også meget velegnet til at forebygge, at personer der står overfor en hård og udfordrende periode i deres liv, kan undgå at blive ramt af stress eller depression.

Metakognitiv terapi er en helt ny retning indenfor psykologien, som på kort tid hjælper folk til at håndtere psykiske lidelser som f.eks. angst, depression, PTSD og OCD m.fl. Metoden er også meget velegnet til at forebygge, at personer der står overfor en hård og udfordrende periode i deres liv, kan undgå at blive ramt af stress eller depression.
Terapien bygger på forskningen omkring et bestemt opmærksomhedssyndrom (Det kognitive opmærksomhedssyndrom – KOS) som består af bekymringer, grublerier og uhensigtsmæssige coping-strategier. KOS’en menes af være den primære årsag til psykiske lidelser og forskningen viser at klienter får kontrol over KOS’en på ca. 8-10 timers metakognitiv terapi. Dette foredrag er altså en introduktion til Metakognitiv terapi.
Du vil blive præsenteret for teori og øvelser som inddrager deltagerne, så du får et godt indblik i hvordan du kan bruge metoden i hverdagen, og hvordan du arbejder med den. Undervejs vil man som deltager blive introduceret for cases, skemaer og modeller mv.