Hvad har andre arbejdspladser gjort

Herunder kan du læse tre anonymiserede beskrivelser fra arbejdspladser, der fik støtte til et foredrag i 2019.

Hvordan spotter man stress? 

En mindre industrivirksomhed, der arbejder sæsonbaseret, havde en medarbejder, der gik ned med stress i sommeren 2019. I en travl hverdag kan det være særligt svært, at spotte at en kollega har det svært. På Danmarks Mentale Sundhedsdag havde de derfor et foredrag om, hvordan man spotter stress-tegn hos kollegaer, og hvordan man taler om det. Efterfølgende havde de en frokost sammen. 

 

Konfliktforebyggelse og kommunikation  

Konflikter er uundgåelige på arbejdspladsen. Derfor afholdte en HR-afdeling et foredrag for medarbejderne, hvor de fik konkrete værktøjer til at håndtere konflikter. Der var fokus på kommunikation, samarbejde og træning i tilstedeværelse. Foredraget indeholdte både teori, øvelser og mulighed for refleksion internt mellem medarbejderne. 

 

Mindfulness 

Mindfulness er en meditationsform, der kan bruges til at skabe ro og nærvær. I en arbejdssammenhæng er dette særlig nyttigt, når der er travlt og et stort pres. Flere virksomheder fik i 2019 støtte til foredrag, der omhandlede mindfulness - heriblandt arbejdsmiljøorganisationen på en større industrivirksomhed på Sjælland. Under foredraget fik de konkrete værktøjer, der kunne inkorporeres i arbejdsdagen, og foredraget var med til at starte samtale om mental sundhed.