Hvad har andre arbejdspladser gjort

Herunder kan du læse tre beskrivelser fra arrangementer, der fik støtte til udflugter i 2019. Beskrivelserne er anonymiseret.

Skovhytte med psykolog

Brancher med tæt menneskekontakt har en øget risiko for mistrivsel. En jysk civilsamfundsorganisation planlagde på Danmarks Mentale Sundhedsdag 2019 en dagsudflugt til en skovhytte. Her brugte de dagen på at snakke om de gode og de dårlige ting i hverdagen - og hvad der kunne ændres. Derudover havde de walk and talks ved Vesterhavet. Samtalerne i løbet af dagen var faciliteret af en psykolog. 

 

Vandretur og teambuilding 

En arbejdsplads, der arbejder med rådgivning for andre, der vil arbejde med mental sundhed, ønskede at bruge Danmarks Mentale Sundhedsdag på at sætte fokus på deres egen mentale trivsel. Derfor tog de på udflugt til en nærliggende skov, hvor de havde en vandretur, en debat og en fælles teambuildingøvelse i en klatrebane. Dagen var med til at sætte fokus på kommunikation og fællesskab i sekretariatet. 

 

DiSC-profil og escape room 

Kollegaer med forskellige ansvarsområder og forskellige baggrunde, kan nogle gange opleve udfordringer, når de skal samarbejde. En mellemstor virksomhed fik derfor sidste år støtte til et oplæg om samarbejde efterfuldt af en DiSC-profil, der beskriver den måde, de arbejder på. Til slut blev medarbejderne fordelt i hold, hvor de skulle igennem et escape room. Her skulle de bruge de ting, de netop havde lært om deres egen profil og om samarbejde.