AsoY

“Blow your mind”: automatisk stress-reduktion

Deltagerne får en oplevelse med et nyt digitalt værktøj, der guider dem til at: * finde ind i en ressourcefuld mental tilstand * få øje på ressourcer i og omkring sig selv, som giver mentalt overskud, og kan styrke både præstation og trivsel i hverdagen * sætte ord på behov, ønsker og ambitioner for det gode arbejdsliv, så man kan træffe bevidste valg og fravalg – og handle på dem * håndtere forandringer og udfordringer ved at få blik for nye vinkler og løsninger

Et grundlæggende problem i forhold til stress er, at det ikke er noget, man rationelt kan beslutte sig for at komme af med.

Det værktøj, deltagerne får, er bogstavelig talt “mind-blowing”, fordi det løsner op for mentale blokeringer, der bl.a. kan forårsages af stress. Det gør det vha. et usædvanligt effektfuldt element, nemlig billedkunst.

Ny forskning viser, at når man ser på kunstværker, man kan lide, påvirker det os helt ned på celleplan. Kortisol-niveauet i blodet sænkes. Serotonin, dopamin og oxytocin boostes. Det giver ro i nervesystemet og løfter energien. Helt automatisk.

Værktøjet er en app, som helt strategisk udnytter den måde, kunstværker påvirker hjernen på. Derfor behøver man ikke vide noget om kunst for at mærke effekten. Det er en neuro-intelligent teknologi, som kan styrke mental sundhed, personligt lederskab og helt naturligt forebygge og reducere stress.

Deltagerne bliver guidet hele vejen af app’ens 5 enkle trin med klare instruktioner og coachende spørgsmål.

Arrangementet kan formes som en workshop på 2-3 timer eller som et interaktivt foredrag på 1-2 timer.

Uanset formatet, får deltagerne:
• en introduktion til den bagvedliggende forskning med fokus på mental sundhed
• en fælles oplevelse, der både er underholdende og overraskende
• faciliteret dialog
• personlig indsigt, de kan bruge med det samme i deres egen situation

Til workshoppen er der mere tid til at se på, hvordan hver enkelt helt konkret kan bruge det i hverdagen – og støtte hinanden i det mhp. at styrke mental sundhed og trivsel, forebygge og reducere stress på arbejdspladsen.

Arrangementet faciliteres af Gitte Lønstrup Dal Santo, ph.d. og prof. coach & stresscoach, der arbejder med ledere og medarbejdere, som ønsker at stå stærkt i deres personlige lederskab, så de kan lede sig selv og andre – også ud af stress.

Arbejdspladsens udbytte af arrangementet: 

En personlig guidet hands-on oplevelse med et nyt forskningsbaseret værktøj, som alle kan blive ved med at bruge bagefter. Det udnytter den målbare og naturligt stress-reducerende effekt af billedkunst. Effekten indtræder første gang på 1-15 min. Derefter på >10 sek.

Det:
• styrker den enkeltes mentale sundhed, personlige lederskab og fokus
• bringer medarbejdere tættere sammen, fordi de opdager nye ressourcer og sider af hinanden

I følge Lederne.dk er der stort potentiale i at investere i at bruge kunst som led i en strategisk trivselsfremmende indsats på kort og lang bane: "Investeringen har resulteret i et langt lavere sygefravær og […] vist sig at være en god forretning for arbejdspladsen."

Virksomheden kan bruge AsoY til at gøre eksekveringen af sådan en indsats let og konkret.

Over 90% har oplevet arrangementet som inspirerende, overraskende anderledes og konkret:

« Jeg havde ikke forventet at få så meget med på så kort tid. Konkret, håndgribeligt værktøj. Meget relevant. «