ARBEJDSMILJØEksperten

Virksomhedskultur og mental sundhed – at skabe forandringer, der styrker

Jeres vært, Conni Winther, guider jer gennem en to timers workshop. I løbet af disse to timer lærer I om virksomhedskultur og mental sundhed, og om hvordan I forandrer kulturen på jeres virksomhed, så den styrker jeres mentale sundhed.

Conni har arbejdet som konsulent ved Arbejdstilsynet, Arbejdsmiljøleder i en international supermarkedskæde, og hun er nu Partner, Afdelingsdirektør og autoriseret arbejdsmiljørådgiver ved ARBEJDSMILJØEksperten i Kolding. Conni har altid interesseret sig for virksomhedskultur, mental sundhed, og for hvordan virksomheder skaber en kultur, hvor de ansattes mentale sundhed er i fokus.

Virksomhedskultur beskrives som ”den måde vi gør tingene på i virksomheden”. Kulturen kommer for eksempel til udtryk i værdier, normer og adfærd, og den hænger uløseligt sammen med de ansattes mentale sundhed - dvs. deres mulighed for at udfolde deres evner, håndtere udfordringer og indgå i arbejdsfællesskabet. Conni har anvendt et utal af metoder til at fremme mental sundhed på arbejdspladser gennem årerne, men hun er ikke i tvivl – fokus på kulturen er den bedste. Conni har derfor specialiseret sig i virksomhedskultur og arbejder lige nu sammen med en større dansk virksomhed, hvor hun støtter ledere og medarbejdere i at skabe forandringer, der styrker.

Når I vil forandre virksomhedens kultur, er det vigtigt, at I kender jeres nuværende værdier, normer og adfærd. I skal ligeledes vide, hvorfor I vil forandre kulturen. På workshoppen vil Conni derfor introducere jer til værktøjer, der kan hjælpe jer med at

1) lære jeres nuværende værdier og normer at kende, og
2) ændre jeres nuværende adfærd.

En kulturændring sker ikke over én nat, men er derimod en proces. Conni vil derfor også introducere jer for værktøjer, der kan hjælpe jer med at sikre, at I alle – ledere og medarbejdere – er klædt på til opgaven.

Vel mødt – det bliver en spændende, lærerig og motiverende workshop.

Conni kommer rundt i hele Danmark, og hun tilbyder også workshoppen som webinar.

Hvad vil jeres arbejdsplads få ud af arrangementet? 

Gode betingelser i kulturen for mental sundhed. 

Workshoppen henvender sig til både medarbejdere og ledere, og I vil få to spændende, lærerige og motiverende timer sammen. I løbet af de to timer får I konkrete redskaber, som kan hjælpe jer med at styrke den mentale sundhed på jeres arbejdsplads gennem en forandring af kulturen på jeres virksomhed. Når I benytter redskaberne, vil I derfor opleve, at I trives endnu bedre og yder til at nå jeres fælles mål. Desuden vil I garanteret alle være motiverede til at lære endnu mere om virksomhedskultur og mental sundhed, og om hvordan I forandrer kulturen på jeres virksomhed, så den styrker jeres mentale sundhed.