Andre temaer

Herunder kan I få inspiration til, hvilke udbydere I kan benytte, hvis I vil holde et foredrag om andre temaer på jeres arbejdsplads. Hver udbyder beskriver dét, de kan tilbyde i forhold til temaet.

Kontakt en foredragsholder og forklar, hvad I gerne vil blive klogere på. Det kan være helt grundlæggende eller noget mere avanceret. De fleste foredragsholdere kan tilpasse deres foredrag, så det passer til jeres ønsker.

Der kan sagtens søges støtte til et foredrag med nogen, der ikke står på listen herunder. 

 • Blenstrup & Bisgaard

  Mental sundhed og bæredygtigt arbejdsliv som tema

  Et bæredygtigt arbejdsliv handler om at skabe balance på tværs af tilværelsen. Mental sundhed og bæredygtigt arbejdsliv skabes, når vi skaber et alsidigt liv, hvor vi lever, præsterer og næres i forskellige sammenhænge og områder af vores liv. Et liv i bæredygtig balance fremmer vores overskud og fokus på det, der har størst betydning for os. Når vi er engageret på en meningsfuld måde, så skaber vi de bedste forudsætninger for mental sundhed og for vores evne til at præstere stabilt over tid både privat og professionelt.

  Dette får du med:

  • Blik for forvaltningen af egne ressourcer
  • Skærpet fokus på det, der er virkelig vigtigt professionelle såvel som private.
  • Metoder til at prioritere, træffe valg og handle på det, der har størst værdi på sigt.
  • Metoder til at træne tolerance overfor ubehag og distraktion, så valg og handlinger kan styres af opnåelse og ikke undgåelse

  Sted & dato

  Hos jer i uge 41 eller efter aftale.

  Form:

  Foredrag eller workshop af 3 timers varighed

  Foredragsholder

  Erfaren erhvervspsykolog fra Blenstrup & Bisgaard med mange års erfaring med fremme af mental sundhed hos både private og professionelle.

  Pris

  10.000 kr. eksl.moms + transportudgifter

  Om Blenstrup & Bisgaard:

  Vi er alle autoriserede psykologer med en stærk kombineret profil fra både erhvervspsykologiske og kliniske opgaver. Det betyder, at vi både forstår de organisatoriske og menneskelige mekanismer og behov, og det afspejler sig i vores opgaveløsning. Vi tager altid udgangspunkt i de individuelle mål, behov og ressourcer hos vores kunder og klienter. Men vi går aldrig på kompromis med vores overbevisning om, at ethvert forbrug af menneskelige ressourcer skal være langtidsholdbart og meningsgivende. Sammen skaber vi værdifulde forandringer til gavn for både det private og det professionelle liv. Mental sundhed er vores passion. 

  Du er velkommen til at læse mere her: https://www.blenstrupbisgaard.dk/moed-os/virksomhedsprofil/

  Kontakt

  Karin Bisgaard, founding partner, cand.psych.aut.

  e-mail: kb@blenstrupbisgaard.dk

  Mobil: +45 28 146 166

 • CRECEA

  Den gode APV-proces

  For nogle virksomheder er APV en pligt-øvelse, som finder sted hvert 2. eller 3. år. For andre har APV’en fået status af et vigtigt strategisk værktøj til såvel udvikling af virksomheden – og sideløbende hermed bevare den gode trivsel og sikre alle ansattes arbejdsglæde og trivsel.

  På dette foredrag vil Arbejdsmiljøorganisationen og andre relevante repræsentanter fra virksomheden få viden om:

  • APV – hvad er det?
  • Den gode APV-proces
  • APV og arbejdsglæde

   

  Varighed: 1½ time

  Antal deltagere: ubegrænset (dog under hensyn til Covid-19 restriktioner).

  Pris: 10.000 ekskl. moms og transport

  Aktiviteten kan gennemføres i hele Danmark, ligesom der er mulighed for online foredrag/webinar

   

  Kontakt:

  CRECEA A/S på 70108600 eller på mail crecea@crecea.dk

  CRECEAs mission er at gøre Danmark sundere – én virksomhed ad gangen. CRECEA er autoriseret arbejdsmiljørådgiver, og vi hjælper dig med at gøre dit arbejdsmiljø bedre. Vi tror på, at et bedre arbejdsmiljø både giver trivsel og arbejdsglæde og en bedre bundlinje.

   

  Mindfulness

  Mindfulness er evnen til at være opmærksom i nuet og ved hjælp af forskellige teknikker at finde ro i dig selv – også når det ”larmer” omkring dig.

  I foredraget får du viden om, hvorfor mindfulness virker, og hvordan det kan bruges både forebyggende og helbredende i forhold til en stresset hverdag.

  Med dette oplæg vil du blive inspireret til at finde mere ro og nærvær i dit daglige liv. Der indgår konkrete mindfulness-baserede øvelser, som du efterfølgende kan bruge til at få mere bedre mental styrke til at klare de daglige udfordringer.

  Varighed: 1,5 time

  Deltagerantal: ubegrænset (dog under hensyn til Covid-19 restriktioner).

  Pris: 8000,- + transport

   

  Kontakt:

  CRECEA A/S på 70108600 eller på mail crecea@crecea.dk

  CRECEAs mission er at gøre Danmark sundere – én virksomhed ad gangen. CRECEA er autoriseret arbejdsmiljørådgiver, og vi hjælper dig med at gøre dit arbejdsmiljø bedre. Vi tror på, at et bedre arbejdsmiljø både giver trivsel og arbejdsglæde og en bedre bundlinje.

   

  Søvn

  Alle mennesker sover – og en tredjedel af danskere sover dårligt. De fleste af os sover ikke nok. Og vi kan alle blive klogere på søvn, og hvorfor den er så vigtig for vores mentale helbred og vores evne til at klare dagligdags udfordringer.

  Indhold i foredrag

  • Søvnen – hvad sker der undervejs
  • De værste søvnfælder
  • Tips til at forbedre søvnen

   

  Varighed: 1 ½ time

  Deltagertal: ubegrænset (dog under hensyn til Covid-19 restriktioner).

  Pris: 10.000 ekskl. Moms og transport

   

  Kontakt:

  CRECEA A/S på 70108600 eller på mail crecea@crecea.dk

  CRECEAs mission er at gøre Danmark sundere – én virksomhed ad gangen. CRECEA er autoriseret arbejdsmiljørådgiver, og vi hjælper dig med at gøre dit arbejdsmiljø bedre. Vi tror på, at et bedre arbejdsmiljø både giver trivsel og arbejdsglæde og en bedre bundlinje.

 • Haderslev Wellnesshus

  Foredrag - Japansk Skovbadning
  Ønsker I at høre mere om hvordan naturen kan fremme velvære og forebygge stress – og ikke mindst forstå fænomenet skovbad?

  Skovbad kan bedre koncentration og fokus og ikke mindst virke stressreducerende.

  Skovbadning, ”Shinrin Yoku”, har siden 80 érne været udbredt Japan, hvor man har gjort sig gode erfaringer med at opmærksomt nærvær i naturen er hjælpsom ved stress. Forskning viser, at det har en positiv effekt på vores mentale sundhed, når vi opholder os i naturen samt at ophold i naturen bl.a. styrker immunsystemet, sænker blodtrykket, reducerer stress samt øge ro og fordybelse

  I får konkrete anvisninger på, hvordan I selv kan tage en sund pause.

  Varighed 1 time.  

  Honorar 3.500

  Foredrag – 360 graders KRAM
  Hanne Pedersen fortæller:
  Da jeg som nyuddannet bachelor i ernæring og sundhed forlod Suhr's Seminarium i 1997 tog sundhedsformidlingen afsæt i KRAM anbefalingerne.

  I en overgangsperiode blev KRAM udvidet med et S, for at signalere værdien af Søvn.

  I dag er Det Dobbelte KRAM blevet det "hotte" som en NY model, der både inddrager såvel fysiske og mentale aspekter i det sundhedsfremmende perspektiv.

  Jeg går skridtet videre - jeg går efter at vi løfter vores sundhedssyn ind i en større holistisk sammenhæng.

  Et helhedsorienteret sundhedssyn, hvor vi på mange måder styrker vores bevidsthed, krop, følelser og tanker, herunder aktivt opsøger nærvær med naturen og inddrager en væren af kærlig venlighed.

  Nyeste forskning viser netop at Natur ophold og Venligheds træning både øger livskvaliteten, sænker blodtrykket og er antiinflamatorisk.

  Jeg anbefaler et holistisk sundhedssyn, et KRAM der når hele vejen rundt.

  Varighed: 1 time.  

  Honorar: 3.500 kr.

  Om mindfulness lærer, coach og NADA akupunktør Hanne Pedersen

  Foredrag, Workshops og Kurser.

  Individuelle forløb ved Rygestop, Stress, Kostændring eller Eksamensangst, samt NADA Café.

  På Lego Feel Good konferencen Comwell Kongebrogaarden d. 7/11 2019, blev der afholdt workshop med Mindfulness Meditation og Japansk Skovbadning.

  MeetingDesigner Lisbeth Kristensen fortæller: "Alt gik godt, Lego deltagerne var glade og tilfredse. Workshoppen hang godt i tråd med konferencens tema. Deltagerne fortalte, at det var en god måde at samles på, mærke hinanden og komme igang".

  Hanne Pedersen er byder altid gerne ind med nye tiltag, der sætter fokus på glæden ved sundhed, nærvær og natur.

  Ud over Japansk Skovbadning og Mindfulness underviser hun også i Mindful Yoga, Mindfulness for skolebørn, Mindfulness - 8 uger program, Grøn madlavning samt giver NADA øreakupunktur.

  Kontaktoplysninger 

  Navn: Hanne Pedersen 
  Mail: hannehaderslevwellnesshus@outlook.dk
  Mobil: 28139639

  Læs mere på: www.haderslevwellnesshus.dk 

 • Konsulenthuset Bach (tilbud til alle arbejdspladser)

  Erhvervskonsulenterne fra Konsulenthuset Bach, sætter fokus på Danmarks Mentale Sundhedsdag med foredrag eller miniworkshop der skaber arbejdsglæde, trivsel og sætter fokus på stressforebyggelse.

  Foredragene kan holdes for både ledere og medarbejdere på private og offentlige arbejdspladser.

  Ved alle foredrag og miniworkshops, har vi omsat teorien direkte til enkle og anvendelige praktiske øvelser. Allerede dagen efter kan I eksekvere. Alle foredrag og workshop indeholder refleksionsøvelser, med inspiration til efterfølgende handlinger.

  Foredrag for ledere

  Foredraget ”Led som en leder - og dine medarbejder arbejdere med glæde”

  Ja, det lyder utroligt - og let, at få medarbejderne til, at arbejde med glæde og arbejde tværfagligt.

  Med de værdifulde redskaber som du får på dette foredrag, er du i stand til at lede dine medarbejdere, så de arbejder med glæde og mere tværfagligt. Under foredraget får du indsigt, viden og mulighed for refleksion, så det bliver lettere og sjovere for dig at lede. Det vil naturligvis have en afsmittende effekt på dine ansatte og i organisationen.

  Foredraget bygger på kendte ledelsesteorier, som er omsat til hands-on redskaber, så du kan eksekvere din viden allerede næste dag. Du får input, inspiration og refleksions- og handlingsøvelser, som vil gøre en stor forskel for dig og dine medarbejdere.

  Indhold

  Det får du med hjem:

  • Din rolle, når du gå forrest
  • Dine værdier og hvordan du bruger dem aktivt i din hverdag
  • Indblik i dialog, kommunikation og information
  • Hvordan du opstiller rammer – for dig selv og dine ansatte

  Varighed – 2 – 2½ time

  OM KONSULENTHUSET BACH

  Konsulenthuset Bach er dit humanistiske konsulenthus. De foredrag og miniworkshop vi tilbyder, er altid stressforebyggende, da vi arbejder med ledelse- og medarbejderudvikling med fokus på kommunikation og samarbejde. Netop for at forebygge stress, sikre et fantastisk arbejdsmiljø og skabe plads til glæde i hele organisationen.

  Her er præsenteret et udvalg af kurser, men vi tager naturligvis udgangspunkt i jeres behov og skræddersyer også foredraget – miniworkshoppen. Vores konsulenter er professionelle og brænder for at være med til at skabe et godt og sundt arbejdsmiljø.

  Sted og tidspunkt

  Foredrag eller miniworkshop kan afholdes hos jer eller på vores kontorer. De kan afholdes i uge 41 - morgen, middag og aften.

  Priser

  Priserne på de udvalgte foredrag og kurser på Danmarks Mentale Sundhedsdag er 10.000 kr. ex moms, materiale og transport.

  Kontakt

  Kontakt, Janni Bach (+45) 29647919. Mail: kontakt@konsulenthusetbach.dk

  www.konsulenthusetbach.dk

 • Mindyourbalance

  MediYoga

  Det er en yogaform med meget simple, blide og helt specifikke øvelser til at hjælpe din krop i balance igen.

  Den skaber balance i dit hormonsystem og mellem de to nervesystemer.

  MediYoga er en medicinsk og terapeutisk yogaform med fokus på klinisk praktik og forskning. MediYoga kan udføres liggende, siddende, langsomt, aktivt, som kort eller lang praksis alt efter hvilket program, man vælger.

  Kort sagt MediYoga passer til alle, som ønsker at få det bedre uanset udgangspunkt.

  Kan du trække vejret, kan du lave MediYoga.

  MediYoga er en yoga opskrift med fem forskellige ingredienser: vejrtrækning, fysiske øvelser, håndstillinger, fokus og mantra.

  Den røde tråd er vejrtrækningen, som er den del, der tydeligst knytter de mentale og fysiske aspekter sammen. Det er repetitionen, der skaber balance.

  På grund af sin omkostningseffektive- og fordelagtige effekt, god sikkerhed og mere end et årtis evidensbaseret svensk forskning bliver MediYoga stadig mere populær over hele verden. MediYoga er integreret i kliniske behandlings programmer på mere ned 350 hospitaler og sundhedsfaciliteter fordelt udover hele Skandinavien.

  Forskning i Mediyoga

  Videnskabelige studier viser, at MediYoga-programmer giver positive effekter i sundhedsvæsnet

  Der er forsket i yogaformen MediYoga siden 1999. Vi ønsker at inspirere til, støtte og deltage i videnskabelig forskning i yoga og sprede informationen videre ud i samfundet.

  Alle de publicerede forskningsprojekter i Mediyoga findes her:

  https://dk.mediyoga.com/pdf-dokumenter/

   

  Kort om mig

  Jeg hedder Camilla Sørensen, jeg er 32 år, gift og mor til tre.

  Jeg arbejder som sygeplejerske i psykiatrisk akutmodtagelse Bispebjerg i 5 år.

  Jeg har mærket på egen krop, hvor vanvittigt effektivt et redskab, Mediyoga er.

  Jeg er uddannet Mediyoga instruktør og certificeret gennem Mediyoga International.

  Jeg brænder enormt meget for både, at give medarbejderne et redskab til deres mentale sundhed.

  Vi kan i fællesskab sammensætte et yogaprogram, som passer til jeres daglig og medarbejdere.

  De bedste hilsner

  Camilla Sørensen

  Kontakt mig endelig

  Mail info@mindyourbalance.dk

  www.mindyourbalance.dk

 • Potential Project

  Mental Sundhed og Resiliens

  Forskningen viser, at vores sind vandrer 47% af tiden. Det går både ud over vores performance på arbejdspladsen samt vores velvære og stressniveau. Forskningen viser en tydelig sammenhæng; desto mere vores sind vandrer, desto mindre glade og mere stressede er vi. På denne workshop vil vi præsentere den nyeste hjerneforskning om sindet og sammenhængen mellem stress og resiliens, og vi vil introducere mindfulness-baserede teknikker til at være mere fokuseret og derigennem styrke den mentale sundhed. Alle teknikker relateres til hvordan de kan bruges i arbejdslivet, og workshoppen har stort fokus på forskning og evidens, så selv ”skeptikere”, der måske har fordomme om, hvad mindfulness går ud på, kan se værdien.

  Den endelige dagsorden for workshoppen udarbejdes i samarbejde med den enkelte arbejdsplads for at sikre størst mulig værdi og kan samtidig målrettes, så den adresserer specifikke temaer i organisationen (fx store ændringer, COVID-19 m.m.).

  Om Potential Project

  Potential Project er verdens førende udbyder af medarbejder- og lederudvikling baseret på mindfulness og neurovidenskab. Organisationen er grundlagt i Danmark og er nu tilstede i 28 lande, hvor vi i alt har hjulpet mere end 250.000 mennesker i at styrke deres performance og resiliens ved at træne og arbejde med deres sind. Vores kunder tæller store globale og innovative virksomheder som LEGO, Cisco, Microsoft og IKEA.

  Vores team i Danmark består af 6 trænere, der kan facilitere foredrag og workshop i hele landet.

  Kontakt:

  Jens Hjorth-Larsen

  denmark@potentialproject.com

  tlf: 53547012