Udflugt

Firmaudflugten kan kombineres med ny viden og læring om mental sundhed i arbejdslivet.


En firmaudflugt er altid en god idé. Og den kan kombineres med ny viden og dialog om mental sundhed i arbejdslivet. En udflugt som event er for jer, der gerne vil lidt væk fra dagligdagen på arbejdspladsen, når I skal lytte, lære og tale sammen. Udflugten kan gå til et sted, hvor nogen kan fortælle om mental sundhed i arbejdslivet, men det kan også være, at I inviterer nogen med, som på turen kan få jer til at tale sammen. Det kan f.eks. være en arbejdsmiljøkonsulent, en erhvervspsykolog eller en stresscoach. Det kan også være en ekspert fra et fagforbund eller en arbejdsgiverorganisation.

Hvad skal I gøre:

I skal finde ud af, hvor I vil hen og hvorfor. Så skal I finde ud af, om der skal ske noget der, hvor I kommer hen, eller om der skal ske noget på vej derhen. Eller begge dele. I skal f.eks. have lejet en bus og booket et møderum ude af huset eller en anden form for destination. I skal finde ud af, om I vil have hjælp til samtale og ny viden igennem et foredrag eller en workshop – eller om I vil gøre det selv.

Hvem er det egnet til:

En udflugt er for jer, der kan finde tid til det og gerne vil lidt væk, og har mulighed for at tage af sted sammen. Alle på en arbejdsplads kan have godt af at være sammen i nye rammer og få nye oplevelser i fællesskab.

Økonomi:

Der kan bl.a. søges støtte til udgifter til medarbejdere, der skal arbejde med at arrangere en udflugt, til foredragsholdere eller arrangører af workshops, til besøg på destinationer, busleje eller anden transport, forplejning og andre omkostninger ved at arrangere en udflugt.

Kontakt:

Der er mange muligheder for at invitere foredragsholdere og arrangører af workshops med på en udflugt.

Der kan også være virksomheder eller organisationer, der gør en særlig indsats for mental sundhed, som I kan bede om at få lov til at besøge. 

Vi har samlet en række muligheder herunder, og vi optager gerne nye forslag på listen. Der kan sagtens søges støtte til en udflugt med nogen, der ikke står på listen herunder. I kan også kigge på listerne under "Foredrag" og "Workshop" og høre med dem på listerne, om de vil med på en udflugt og fortælle om mental sundhed i arbejdslivet. 

 • Brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne (Tilbud til alle arbejdspladser)

  Vore medlemmer er erfarne workshopholdere, som kan hjælpe jer i gang eller til at tage de næste skridt for at styrke den mentale sundhed. Arbejdsmiljørådgivere og -konsulenter arbejder på et videngrundlag, som både bygger på forskningen, men også i høj grad arbejder med en tilpasning til den enkelte arbejdsplads og dens særlige situation. Vi formidler kontakt til de fagprofessionelle virksomheder.

  Kontakt

  Direktør Arne Helgesen 2780 4974, ah@bamr.dk

   

 • Arbejdsmedicin Herning (tilbud til arbejdspladser i Region Midtjylland)

  Kom på besøg hos os og se hvor vi bor og hør oplæg om arbejdsmiljø og hvad der kan fremkalde stress og sygdom. Oplægget kan tilpasses jeres virkelighed og målrettes de problemer i har på jeres arbejdsplads.

  Kontakt

  Elisabeth Dørken, mail elidoe@rm.dk, tlf. 7843 3557, for muligheder eller læs mere på http://www.arbejdsmedicin.rm.dk/kontakt-os/presse-og-oplag/

 • Arbejdsmedicinsk Klinik Bispebjerg (tilbud til arbejdspladser i hovedstadsregionen)

  Kom på besøg hos os og se hvor vi bor og hør om hvad vi laver samt hvad I kan bruge os til og hvordan jeres medarbejdere kan blive henvist til os.

  Kontakt

  Arbejdsmedicinsk Klinik Bispebjerg, tlf. 3863 6172.

 • Center for Psykisk Sundhedsfremme

  Udflugt

  Center for Psykisk Sundhedsfremme

  I Center for Psykisk Sundhedsfremme udvikler og kvalitetssikrer vi forskningsbaserede indsatser til bl.a. forebyggelse af stress. Vi har højeste faglige niveau og vores undervisere tæller nogle af landets førende eksperter inden for arbejdsmiljø- og stressområdet. Vi har bl.a. udviklet programmet Åben & Rolig som i dag tilbydes i 8 kommuner bl.a. København og Aalborg.

  Ud i naturen, ind i nærvær

  Træning af nærvær i naturen

  I vores liv som engagerede mennesker, hvor der er noget, vi gerne vil, er det sundhedsfremmende og forebyggende at være opmærksom på at holde en god balance.

  Vi mennesker trives ved at være i gang med noget, som vi brænder for. Vi kan dog komme i risiko-zonen for at brænde ud og blive udmattede, ikke mindst hvis flere af vores livsområder bliver belastede på samme tid.

  Denne udflugt kan tage udgangspunkt i hvordan vi kan være dybt engagerede og have stor lidenskab for det, vi laver, og samtidigt have et øje for at opretholde balancen mellem aktivitet og hvile.

  Udgangspunkt kan også være noget andet, som I måtte være optaget af på jeres arbejdsplads og som I mener kunne have gavn af træning i nærvær i naturen, eksempelvis træning i hvordan vi kan holde pauser i løbet af dagen, hvor vi lader op og skaber mere overskud.

  Vi tager sammen ud i naturen, ud i en skov, park, sø eller et andet grønt område og ind i nærvær og restitution. Vi undersøger nærvær gennem meditation, enten siddende, gående eller liggende, gennem yoga eller gennem sanserne på forskellig vis – gennem at lytte og se.

  Når vi undersøger nærvær udenfor, får vi ekstra støtte til at træne nærvær gennem sanserne i den direkte oplevelse af naturen og af os selv i naturen.

  Udflugten bliver en blanding af undervisning, dialog og praktiske øvelser.

  Kontakt:

  Esther Sorgenfrei Blom, Cand.psych.aut., MBSR lærer fra Dansk Center for Mindfulness, Århus Universitet, Iyengar yoga lærer og projektleder i Center for Psykisk Sundhedsfremme E-mail: esther.sorgenfrei.blom@cfps.dk tlf. 5388 2018

  Udflugter i trekantsområdet på Fyn/Jylland - Sheila Naja Kragelund, Cand.psych.aut

  Læs mere om Center for Psykisk Sundhedsfremme på centerets hjemmeside