Nyhed 7.10.2021

Brudekjolebutik kickstarter fælleskabet

Brudekjolebutikken Panayotis i Vejle har under coronapandemien måtte overleve flere op-og nedture med aflyste eller udskudte datoer for bryllupper og konfirmationer. Nu vil de tage sig tid til at sætte fokus på medarbejdernes mentale sundhed og ruste sig til efterårets måske mest travle periode nogensinde.
bridesmaid-makes-bow-knot-back-brides-wedding-dress (2).jpg

Butikken med de mange brudekjoler har igennem hele coronapandemien måtte holde vejret og afvente lempelser på forsamlingsrestriktioner, og det har efterhånden givet skår i trivslen blandt medarbejderne. Derfor vil de sætte fokus på mental sundhed og deltager i Danmarks Mentale Sundhedsdag 2021.

”Vores kerneopgave er at lave de smukkeste kjoler til kunderne og give den bedste service. Men i stedet har vi de sidste to år brugt tid på logistik og planlægning pga. aflyste eller skubbede datoer for bryllupper og konfirmationer. En række medarbejdere har været hjemsendte under corona. Alt i alt har det betydet, at fællesskabet og gejsten blandt medarbejderne ikke har været på toppen de sidste 1,5 år,” fortæller direktøren Michael Panayotis.

Glade medarbejdere giver bedre bundlinje

Netop vigtigheden og betydningen af at have glade medarbejdere er der flere ledere, der har fundet ud af under corona. Et forskningsprojekt af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø peger på, at flere ledere er blevet opmærksomme på vigtigheden af at skabe trivsel i arbejdsfællesskabet – og at relationer er centrale for sammenhængskraft i organisationen.

”Vi går en travl periode i møde i efteråret – måske den travleste nogensinde, da alle tripper for at blive gift til næste sommer. Hvis vi skal komme godt igennem det, så skal vi have ekstra fokus på mental sundhed og trivsel blandt medarbejderne. Det er oplagt at få kickstartet fælleskabet og blive godt rustet til den næste sæson,” fortæller Michael Panayotis.  

Hos Velliv Foreningen er man godt tilfreds med, at flere ledere har fået en øjenåbner. God mental sundhed er alfa omega for en virksomhed og medarbejderne.

”Vi ønsker netop, at ledelsen opdager, hvor vigtigt det er for en organisation med mental sundhed i hverdagen, da det kommer alle til gode. Både virksomheden og medarbejderen. Tilfredse medarbejdere giver typisk også en bedre bundlinje i sidste ende. ,” siger Lars Bo Pedersen, chef for mental sundhed hos Velliv Foreningen.