Om Danmarks Mentale Sundhedsdag

Velliv Foreningen inviterer til Danmarks Mentale Sundhedsdag

I uge 41 inviterer Velliv Foreningen alle danskere til at tale om mental sundhed på jobbet. Velliv Foreningen støtter økonomisk arbejdspladser, der vil fremme mental sundhed i arbejdslivet med en aktivitet i denne uge.

Til Danmarks Mentale Sundhedsdag har alle danske arbejdspladser mulighed for at søge om 10.000 kr. til et event om mental sundhed. Eventet skal foregå i regi af arbejdspladsen og handle om at skabe samtale og læring om mental sundhed i arbejdslivet. Et event må både være sjovt eller alvorligt – eller begge dele.

Det er Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, der er blevet afholdt siden 2019, og giver virksomheder og organisationer, en mulighed for at åbne for samtaler om mental sundhed i arbejdslivet. Det handler om at fjerne tabuet ved dårlig mental sundhed i arbejdslivet, og samtale er det første skridt i den retning.

Danmarks Mentale Sundhedsdag er et af mange tiltag fra Velliv Foreningen, der skal fremme mental sundhed i arbejdslivet.

Danmarks Mentale Sundhedsdag er inspireret af WHO's World Mental Health Day, der er en årlig mærkedag den 10. oktober. I mange år har FN, WHO (World Health Organization) og WFMH (World Federation for Mental Health) brugt den 10. oktober som en mærkedag for mental sundhed. 

Der er åbent for ansøgning april-1. juni 2024.

Læs mere om World Mental Health Day her. 

 

Vi håber, at Danmarks Mentale Sundhedsdag også vil blive brugt af alle andre, der ønsker at skabe opmærksomhed omkring mental sundhed.

Velliv Foreningen ønsker ”Glædelig Danmarks Mentale Sundhedsdag” den 10. oktober 2024.

Har du et spørgsmål?

Hvem kan søge støtte?

Kan flere afdelinger fra samme arbejdsplads søge?

Få svar på oftest stillede spørgsmål.

Spørgsmål og svar