Nyhed 16.11.2022

Dyrlæger lukkede klinikken for at tale om arbejdsglæde

For første gang nogensinde lukkede Egtved Dyrlægerne klinikken og brugte en hel dag på at tale om arbejdsglæde. Anledningen var Danmarks Mentale Sundhedsdag.
dyrelæge.jpg

Hos Egtved Dyrlægerne er 2022 året, hvor de sætter fokus på arbejdsglæde. Derfor brugte klinikken en hel dag på emnet i uge 41 sammen med to eksterne konsulenter. For i dyrlægebranchen er det velkendt, at der er en risiko for udbrændthed i faget. Det fortæller dyrlæge og medejer af klinikken, Martin H. Lund: 

”Der kommer hele tiden en ny patient, som forventer, at vi har overskud og ser og håndterer deres bekymringer. Vi oplever nogle gange, at vi kommer til at tage bekymringerne for meget på os og det bliver svært at lægge det fra os.”

Ja tak til hjælp

Dagen var en blanding af oplæg og workshops, og fokus var især på at sætte ord på de ting, der kan skabe arbejdsglæde, og de ting, der kan gøre det modsatte. De ansatte fik konkrete værktøjer til at slippe de negative tanker og sige ”pyt”.

”Det kom frem på dagen, at for os er arbejdsglæde at blive set og lyttet til – også når man har brug for hjælp. Det er vigtigt, at vi støtter hinanden, når der er travlt. Vi skal øve os på at sige ’ja tak’ til hjælp, i stedet for altid at sige ’jeg skal nok klare det selv’.”

Fælles sprog om arbejdsglæde

Som led i at sætte fokus på arbejdsglæde i dyrlægeklinikken i 2022 er der indført 3-4 mini MUS-samtaler i løbet af året. Her taler leder og medarbejder kun om ét emne, nemlig arbejdsglæde. Samtidig vil arbejdsglæde være et tema på de fælles møder fremover – med de eksterne konsulenter på sidelinjen.

For Martin H. Lund har Danmarks Mentale Sundhedsdag været et vigtigt led i at skabe en kultur, hvor arbejdsglæde er noget, man taler om:

”At sætte fokus på arbejdsglæde er ikke kun ledelsens projekt. Det er blevet alles projekt, og vi har fået et fælles sprog til at tale om det.”