Nyhed 31.10.2022

Fårehyrde for en dag

En flok akademikere fra DTU Aqua trak i gummistøvlerne og var fårehyrder for en dag på Danmarks Mentale Sundhedsdag. Her fik de prøvet deres samarbejde af i praksis.
DTU_0014.jpg

50 får, som gumler græs i en fårefold, og 9 akademikere, som til dagligt sidder bag et skrivebord. Det var opskriften på Danmarks Mentale Sundhedsdag for ledelsessekretariatet på DTU Aqua. De brugte dagen på at være fårehyrder for en dag på gården Grantoftegaard.

Efter en fælles morgenmad guidede en ledelseskonsulent gruppen i gang med den første opgave: At dele flokken i to lige store dele i hver sin ende af folden. En opgave, der er sværere, end man lige tror, fortæller projektleder Hanne Maria Jacobsen:

”Det blev meget synligt, hvordan vi samarbejder. I starten glemte vi for eksempel at lave en fælles plan. Vi opdagede, at man ikke kun skal fokusere på sin egen opgave, men have et overblik over, hvad alle er i gang med på én gang”.

Gradvist blev opgaverne sværere, og efter hver opgave var der en kort refleksion, hvor konsulenten gav sine observationer af gruppens samarbejde.

Vi er vigtige for hinanden

At være fårehyrde er en stor kontrast til hverdagen for de ni medarbejdere, som til dagligt arbejder med opgaver som projektstyring, kommunikation, økonomi og IT. For et år siden viste en trivselsundersøgelse, at afdelingen kunne blive bedre til at samarbejde.

Derfor har der i foråret været en række seminarer om tillid og samarbejde. Dagen som fårehyrder gjorde det muligt at afprøve samarbejdet i helt nye omgivelser – og at ryste afdelingen endnu bedre sammen. At oplevelsen ikke bare var sjov, men også lærerig, understreger Hanne Maria Jacobsen:

”Vi er blevet mere opmærksomme på hinanden. Det blev meget tydeligt, at vi alle sammen er vigtige for hinanden, også selvom vi har forskellige arbejdsopgaver. Det gælder både socialt og fagligt.”