Nyhed 2.11.2021

Flere sunde pauser i travl startup

Pauser er vigtige, og de kan være både sunde og sociale. Det var budskabet på Danmarks Mentale Sundhedsdag, da startup virksomheden Soundboks fik besøg af Pleaz, som leverer viden og videoguides til sunde pauser.
Foto Soundboks_DMS.png

Af Mettelise Pasgaard

 

Hos Soundboks blev 35 ansatte på Danmarks Mentale Sundhedsdag klædt på til at holde flere sunde pauser. Hannah Johnson, som er Organisational Development Lead hos Soundboks, fortæller om dagen:

“Pleaz satte fokus på, hvorfor det er så vigtigt at holde pauser på en arbejdsplads. Pauser er ikke altid en accepteret del af hverdagen, men nærmest noget, man skjuler. Især i en startup virksomhed som vores, kan der være en opfattelse af, at vi skal arbejde hårdt hele tiden”.

Med oplægget fra Pleaz blev der sat fokus på, at pauser er sunde og også kan være sociale. De ansatte fik lov at prøve forskellige videoguides med øvelser i åndedræt, meditation og udstrækning, og også sjove og sociale øvelser, som fik smilet frem. De fik også en guide til at opnå en god arbejdsstilling ved PC’en.

På spørgsmålet om, hvorvidt midlerne til den mentale sundhedsdag har gjort en forskel i virksomheden, siger Hannah Johnson:

”Jeg kan faktisk se, at flere står op ved deres skriveborde, og jeg er gået forbi møderum, hvor folk i fællesskab er i gang med én af de sunde pauser. Jeg kan simpelthen se, at folk implementerer det i deres hverdag”.

Pleaz stiller deres mange videoguides til sunde pauser til rådighed for Soundsboks’ ansatte i en periode. Og det bliver ikke sidste gang, virksomheden sætter fokus på mental sundhed på arbejdspladsen, fortæller Hannah Johnson videre:

”Det er vigtigt for os, at man har sit hele jeg med på arbejde. Og det er vigtigt, at man er åben, hvis man har problemer med sin mentale eller fysiske sundhed. Vi ønsker, at det en del af kulturen, at vi taler om det.”