Nyhed 12.03.2024

Landmænd tegner og synger sig til mental sundhed

På landbruget Kokkenborg var kreative øvelser vejen til at tale om samarbejde og trivsel på Danmarks Mentale Sundhedsdag.
kokkenborg 1 lille.jpg

Først ser de 23 landsbrugsmedarbejdere lidt forlegne ned i bordet. Så kommer smilet frem. Det er Danmarks Mentale Sundhedsdag, og på landbruget Kokkenborg starter to konsulenter dagen op med at synge dagsordenen med klare stemmer.

Det var bare én af dagens små kreative overraskelser. Ifølge direktør Dorte Bak Himmelstrup løsnede det medarbejderne op og skabte tillid:   

”Vi kom lidt ud af komfortzonen på dagen med forskellige kreative øvelser. Det skubbede til det sociale fællesskab – vi fik skuldrene ned og kom til at grine sammen. Jeg tror, at vi på den måde fik øje på det gode i vores fællesskab.”

Et kreativt pusterum

Alle 23 faste medarbejdere på landbruget Kokkenborg var med. Dagen var et pusterum oven på en travl periode med mangel på hænder. Med tegneøvelser, samtaler og sang satte konsulentfirmaet TrinTrin fokus på kreativitet og mental sundhed.

Der blev blandt andet talt om samarbejdet imellem de forskellige led i produktionskæden. Hvordan deler man viden? Hvordan kommunikerer man på en god måde? Og hvordan husker man helheden – i stedet for at tage skyklapper på og kun fokusere på egen afdeling?

Dorte Bak Himmelstrup har mærket, at dagen har gjort en konkret forskel i hverdagen. Stemningen er blevet en anden blandt medarbejderne.

”Jeg oplever, at alle er blevet meget bedre til at byde ind og komme med idéer – både i hverdagen og på vores møder. Tiden vi har brugt på at tale om mental trivsel er voldsomt godt givet ud. Vi har faktisk ikke tid til at lade være!”