Nyhed 18.11.2022

Tai Chi på alle sprog

På Scandic Hotel i Kolding var Danmarks Mentale Sundhedsdag en aktiv dag. Her kunne alle være med – også selvom sproget er ukrainsk.
_P1A9795_lille.jpg

”Vi skal ikke sidde stille og lytte sådan en dag - vi skal være aktive!”.

Sådan lyder det fra direktør for Scandic Kolding, Heidi Kjær. Derfor var Danmarks Mentale Sundhedsdag for hotellets ansatte fyldt med sjove samarbejdsøvelser, Tai Chi og fællesspisning. Det var et program for alle – uanset at alderen spænder fra 16 til 70 år, og at flere af deltagerne stort set kun taler ukrainsk.

Tai Chi-underviseren var 71-årige Calle, som med sine rolige og elegante bevægelser tryllebandt de ansatte. Direktør Heidi Kjær kalder det for en form for meditation:

”I vores branche snakker vi meget, og vi har et højt tempo. Så at få lov at være stille sammen og forsvinde ind i sig selv – det var fantastisk. Tai Chi er lettere at koncentrere sig om end almindelig meditation. Især for de medarbejdere, der sjældent sidder stille, var det en oplevelse at finde fordybelse og ro.”

Vil spise mere sammen

Én af dagens andre gode oplevelser var ifølge Heidi Kjær at spise sammen. I en travl hotel-hverdag med mange forskellige opgaver og skiftehold spiser man ofte i etaper.

”Det var dejligt at se, at der virkelig var en lyst til at spise sammen. Til at nyde hinandens selskab og blive hængende. Især efter en meget svær corona-tid er det blevet vigtigt for os at dyrke fællesskabet.”

I fremtiden vil der være flere fællesspisningsdage for personalet på Hotel Scandic, når der er luft til det. Det har ledelsen besluttet oven på de gode erfaringer fra dagen.

Det er ifølge Heidi Kjær ikke første og heller ikke sidste gang, at hotellets ansatte deltager i Danmarks Mentale Sundhedsdag:

”Det har gjort en kæmpe forskel for relationerne og fællesskabet hver gang. Vi er virkeligt taknemmelige for at kunne bruge en hel dag på mental sundhed en gang om året”.