Nyhed 14.03.2024

Verdensmål i Vojens

Hos Mirit Glas i Vojens var Danmarks Mentale Sundhedsdag et led i at arbejde med verdensmålet sundhed og trivsel. Samarbejde og kommunikation var temaer for dagen.
mirit glas 4.png

Hvem tager styringen? Hvem iagttager? Hvem sørger for, at alle er med? Rollerne blev tydelige, da de ansatte i Mirit Glas i Vojens brugte Danmarks Mentale Sundhedsdag på oplæg og øvelser i samarbejde.

Mirit Glas leverer teknisk glas til komplicerede projekter, som sjældent er standardløsninger. Netop derfor er samarbejde og god kommunikation centralt, fortæller produktionschef Keld Lauridsen:

”Vi har som regel ikke nogen vejledning til de løsninger, vi producerer. Det kan godt være udfordrende, og det stiller store krav til, at vi kan kommunikere.”

Humor gør det lettere

I spidsen for dagen stod konsulent Charlotte Reersted, som med humor og sjove øvelser gjorde det tydeligt, hvordan forskellige persontyper tænker og reagerer. Det blev særligt klart, da tre hold konkurrerede i at bygge det højeste tårn af papir. Keld Lauridsen fortæller, at humor var en stor del af dagen:

”Det var virkelig en sjov dag. Og humor er vigtig for os – det er en god måde at tale om de lidt svære ting. I dagene efter hørte jeg mange sjove kommentarer om ’den blå hat’ og ’den røde hat’. Vi snakker faktisk om typerne og finder eksempler fra hverdagen.”

Verdensmål og rummelighed

Produktionen i Vojens består af 15 ansatte. Det tæller både faglærte og ufaglærte, og der er tradition for at ansætte fleksjobbere og praktikanter fra jobcentret.

I tre år har Mirit Glas arbejdet med verdensmålene og er netop gået i gang med verdensmålet om sundhed og trivsel. Derfor er dagen også et led i en større dagsorden for Keld Lauridsen:

”Vi har brug for at blive mindet om de her ting løbende. Hvordan vi arbejder sammen, taler sammen og løser konflikter. Vi er en rummelig virksomhed, som gerne tager ansvar for, at alle har det godt på jobbet.”