Fysiologisk kan præstationsangst bl.a. opleves ved, at man får hjertebanken, vejrtrækningsproblemer, kvalme, rysten og svede- eller kuldeture.
Følelsesmæssigt kan angsten vise sig bl.a. ved uro, tankemylder, følelse af mindreværd, skam, irritabilitet og frygt for ikke at slå til.
Kognitivt kan angst vise sig ved katastrofetanker og konsekvenserne ved ikke at præsterer optimalt. Det, man kalder ’angsten for angsten’
I denne 2.5 timers workshop tager vi jer gennem viden og facts om angstens psykologi, men med et hovedfokus på at arbejde målrettet med kroppens naturlige alarmberedskab.
I workshoppen tilegner I jer en række øvelser og teknikker, som kan bruges i håndtering af uro, tankemylder, katastrofetanker eller deciderede angstanfald. Dermed banes nye veje ind i nervesystemet, der vitaliserer den mentale energi, giver ro og nedsætter udskillelsen af kroppens stresshormoner. Dette hjælper til at regulere vores følelser og adfærd mere hensigtsmæssigt i vigtige situationer.
Med denne workshop inviterer vi til, at vi i fællesskab legaliserer oplevelsen af præstationsangst.
- Med et systematisk blik på angstens psykologi og konkret viden om håndtering af angst i vigtige faglige sammenhænge kan I forbedre virksomhedens arbejdsmiljø markant.
- På dagen, kommer vi sammen lidt ud af komfortzonen, får skuldrene ned, måske kommer vi endda til at grine, og skaber et legalt rum for en snak om det “ubehagelige.”
Ved vi, at med et åbent og fokuseret blik på det svære i præstationssituationer, vitaliseres energien og genererer nyt mod og ny ilt til det daglige arbejdsmiljø.
Workshoppen vil veksle mellem evidensbaseret teori om angst i præstationssammenhænge, flettet med praktiske øvelser og teknikker med kroppen.
Medarbejdere og ledelse vil med deltagelse i denne workshop, i fællesskab bidrage til at fokuserer en indsats, med effekt på den mentale sundhed, ydeevne, arbejdsglæde og trivsel i virksomheden/organisationen