Nyhed 30.11.2021

Hvor langt rækker 10.000 kroner?

En hel dag med sjove aktiviteter, input udefra, gode snakke og lækre måltider. Det fik Sekretariatet i Jobcenter Horsens pengene til at række til på Danmarks Mentale Sundhedsdag. Og betydningen for fællesskabet kan mærkes.
Foto 2 Horsens.png

En stor buket med smukke røde papir-roser og et kort med fotos fra dagen. Det er nogle af de håndgribelige minder fra Danmarks Mentale Sundhedsdag, som står på skrivebordet hos Sanne Ravn, chefkonsulent i Sekretariatet, Jobcenter Horsens:

 - Dagen har gjort en stor forskel for os, fortæller hun. Relationerne er styrket, vi kan tale om andet end job, og der er mere sjov i hverdagen. Det var vigtigt for os at have en hel dag sammen og komme væk fra kontoret – i nye inspirerende omgivelser.

Sanne Ravn har sammen med sine kolleger i et trivselsudvalg planlagt Danmarks Mentale Sundhedsdag med fokus på at få mest muligt ud af de 10.000 kroner. Ved at tænke kreativt og bruge kontakter fra deres netværk, finde billige lokaler og benytte frivillige tilbud, er det lykkedes at få et heldagsprogram fuld af gode oplevelser strikket sammen. Sanne Ravn fortæller:

- Det handler om at tænke kreativt og spørge sig selv og hinanden: Hvem har vi i vores netværk? Hvilke lokaler kender vi? Hvilke frivillige miljøer er der? Det kræver selvfølgelig mere tid og benarbejde end at vælge en standard-løsning, men det er det hele værd.

En stor del af dagen foregik på frivillighuset ”Gelinde” i Aarhus, og her hørte deltagerne et oplæg om motivation i frivilligt arbejde og på arbejdspladsen. Derefter fulgte en workshop, hvor tastatur-fingrene fik til opgave at kreere roser af indfarvede kaffefiltre. En del af programmet var også oplæg og rundvisning på Kofoeds Skole, og her blev frokosten indtaget i skolens kantine. Til aftensmåltidet stod en kok for ”team-cooking” i Folkeoplysningens Hus, og dagen sluttede med fællesspisning.

Undervejs var der også indlagt gruppedrøftelser, hvor der blev talt om hverdag og trivsel, og om hvordan man kan styrke fællesskabet og passe på hinanden. Men ifølge Sanne Ravn var fokus primært på at skabe en sjov, uformel og social dag, og få alle til at føle styrken i fællesskabet:

- Vi er en afdeling, hvor man sidder meget med hver sit, og der har været stor udskiftning. Derfor skal der noget ekstra til for at skabe og udvikle fællesskabet. Alle mine kolleger har været virkelig positive over dagen. Vi kender hinanden bedre nu og er f.eks. blevet bedre til at huske at sige godmorgen og farvel til hinanden.

For at fastholde den positive følelse og de gode oplevelser fra dagen var en fotograf hyret til at tage billeder undervejs. Derfor står der nu et fotokort på hvert kontor, og to store collager hænger på afdelingens vægge.